Kultúra

Oscar-díj - Tavalyhoz képest több amerikai tévénézőt vonzott a gála

A filmipar legjelentősebb díjátadójának televíziós nézettsége csökkenni kezdett az elmúlt években, mivel a nézők egyre nyitottabbak a streaming szolgáltatások felé.

2019.02.26 01:30ma.hu

A 2018-as évhez képest több amerikai tévénézőt vonzott az idei Oscar-gála - ismertették a Nielsen piackutató cég előzetes adatait a The Hollywood Reporter és a Deadline Hollywood hírportálok.

A helyi idő szerint vasárnap este a hollywoodi Dolby Színházban megrendezett 91. Oscar-gála házigazdája Kevin Hart lett volna, mivel decemberben homofób Twitter-bejegyzései kerültek elő, a komikus bejelentette, hogy mégsem tesz eleget a felkérésnek. Az amerikai filmakadémia elismeréseit eddig egyetlen alkalommal, 1989-ben rendezték meg hivatalos házigazda nélkül.

Az idei ceremónián nagy szerep jutott a különböző kisebbségeket és kultúrákat megjelenítő filmalkotásoknak, ami jelentős előrelépést jelent a három évvel ezelőtti gálához képest, amikor a nem fehér bőrű művészek szinte teljesen kimaradtak a versenyből.

A filmipar legjelentősebb díjátadójának televíziós nézettsége csökkenni kezdett az elmúlt években, mivel a nézők egyre nyitottabbak a streaming szolgáltatások felé. A Nielsen előzetes adatai nem terjednek ki az Oscar-gála digitális és mobilplatformokat érintő nézettségi mutatóira. A frissített adatokat később teszik közzé.

A ceremóniát az ABC televízió sugározza az Egyesült Államokban. A Walt Disney tulajdonában lévő televízió 2028-ig birtokolja a ceremónia közvetítési jogait.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.