Programajánló

Maskarádéval búcsúztatják a telet Debrecenben

Most első alkalommal a hagyományos mangalica fesztivált is a farsangi maskarádé idején rendezik meg a hétvégén.

2019.02.26 00:30ma.hu

Maskarádéval búcsúztatják idén is a telet Debrecenben - közölték a szervezők hétfőn a Vojtina bábszínházban tartott sajtótájékoztatón, ahol a 18. Debreceni Maskarádé programjait ismertették.

Asbóth Anikó, a bábszínház igazgatója elmondta: a hétvégi nagy "farsangi hacacáré" programját ezúttal is Ujvári Zoltán néprajzprofesszor gyűjtése alapján állították össze.

Keddtől a Vojtina bábszínházban a gyermekeknek szerveznek programokat, majd szombaton Debrecen belvárosa ad otthont a télűzőknek. A Főnix Rendezvényszervező Kht. és a Vojtina bábszínház szervezésében a régi városházától induló "télkergető népek" a Kossuth téren szórakozhatnak.

Hercz Vilmos kulturális menedzser hozzátette: most első alkalommal a hagyományos mangalica fesztivált is a farsangi maskarádé idején rendezik meg a hétvégén.

Az idei maskarádé zárásaként vasárnap a Vojtina bábszínházban családi összefogással, jelmezesekkel, táncosokkal és muzsikusokkal zárul a program.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.