Kultúra

Grammy-díjak - Dua Lipa lett az év felfedezettje

Dua Lipa brit énekesnő kapta az év legkiemelkedőbb új előadójának járó elismerést a 61. Grammy-díjkiosztó gálán helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben.

2019.02.11 08:17ma.hu

Az electropop műfaj 23 éves énekes-szerzője 2016-ban mutatkozott be Hotter than Hell című felvételével, később pedig az amerikai Top 100-as slágerlistára felkerült Blow Your Mind (Mwah) című dalával vált híressé.

Childish Gambino This is America című száma kapta az év felvételének járó elismerést, s így a Grammy történetében először nyerte el hiphop stílusú dal ezt a dicsőséget. A rendőri brutalitásról és rasszizmusról szóló számmal Gambino már a második fődíjat aratta le a díjkiosztó gálán. Előzőleg az év dalának járó elismerést is ő vehette át.

Kacey Musgraves countryénekesnő Golden Hour című lemeze kapta az év albumának járó elismerést. A kategória jelöltjei között volt még Cardi B lemeze, az Invasion Of Privacy, Brandi Carlile albuma, a By The Way, I Forgive You, Drake-től a Scorpion című lemez a H.E.R - H.E.R előadásában, Post Malone Beerbongs & Bentleys című albuma, Janelle Moáe-től a Dirty Computer, valamint a Black Panther: The Album, Music From And Inspired By (vagyis a Fekete Párduc című film zenéjét tartalmazó album).

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.