Társadalom

Díjat alapított a Széchenyi-család és a Stádium hírlap

A díj különlegessége, hogy a jelöltek kiválasztásában és a szavazásban csak diákok vesznek részt.

2019.02.07 23:30ma.hu

Közéleti személyiségek, tudósok és alkotóművészek munkáságát ismerik el majd el a Széchenyi-család és a Stádium hírlap által alapított Stádium-díjjal - közölte a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kuratóriumi elnöke az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

Széchenyi Tímea kiemelte: a díj különlegessége, hogy a jelöltek kiválasztásában és a szavazásban csak diákok vesznek részt.

Elmondta: több mint 2500 középiskolát próbáltak megszólítani felhívásokkal. A fiatalok március 15-ig jelölik majd a díjra a szerintük arra érdemeseket, március 20-a után megkezdődik a szavazási időszak, az elismerést pedig november közepén adják át. A jelöltekre weboldalon lehet majd szavazni, ahol a diákok kampányolhatnak is támogatottjuk mellett.

A díj célja, hogy olyan témák is bekerüljenek az iskolákba, amelyekről eddig talán nem esett elég szó, és a fiataloknak teret adjanak véleményük kifejezésére - tette hozzá.

A szervezők az iskolaigazgatók, a pedagógusoknak segítségét is kérik abban, hogy beszéljenek a díjról és annak témájáról, ezáltal a jelenlegi magyar művészetről és tudományról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.