Gyász

Elhunyt Erdős István Kossuth- és Jászai Mari-díjas bábművész

A Budapest Bábszínház a művészt saját halottjának tekinti, búcsúztatását február 12-én, a Farkasréti temető Makovecz-termében tartják.

2019.02.06 16:46ma.hu

Elhunyt Erdős István Kossuth- és Jászai Mari-díjas bábművész 78 éves korában - közölte a Budapest Bábszínház szerdán.

A bábművész 1940-ben született Debrecenben és a Bábstúdió elvégzése után, 1962-ben az Állami Bábszínház tagja lett. A Színház- és Filmművészeti Egyetemen a bábszakos hallgatók tőle tanulhatták a bábmesterség technikáját.

A Bábszínház legemlékezetesebb szerepei között tartja számon a Líra és Epika Eposz királyát, a Misi mókus vándorúton című darabban Rókus mókusának, Mek-Mek meteorológusának és Fakírjának alakítását, a Csongor és Tündében Csongor szerepét, a Pedro mester bábszínházának vagy A fából faragott királyfinak a címszerepeit, Napóleon megformálását a Háry Jánosban, valamint Lucifert Az ember tragédiájában.

A Budapest Bábszínház a művészt saját halottjának tekinti, búcsúztatását február 12-én, a Farkasréti temető Makovecz-termében tartják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.