Elismerés

Kovács Ágnes kapta a Budapest kulturális és turisztikai nagykövete díjat

Az idei díjazott kiváló sportoló: olimpiai bajnok, kétszeres világ- és hétszeres Európa-bajnok, világkupa-győztes, örökös magyar bajnok úszó.

2019.02.02 23:30ma.hu

Kovács Ágnes olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó vehette át a Budapest kulturális és turisztikai nagykövete díjat idén - közölte az elismerést alapító Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) szombaton.

A díjat péntek este a Budapesti Kongresszusi Központban rendezett turisztikai évadnyitó gálán Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes és Bán Teodóra, a BFTK ügyvezetője adta át.

A méltatás szerint az idei díjazott - kapcsolódva Budapest Európa sportfővárosa 2019 titulásához - kiváló sportoló: olimpiai bajnok, kétszeres világ- és hétszeres Európa-bajnok, világkupa-győztes, örökös magyar bajnok úszó. Többször megválasztották Európa legjobb úszójának, a világ legjobb sportolói között tartják számon a mai napig.

Olyan embernek adták át a díjat - fűzték hozzá -, aki nemzetközi szinten is kimagasló teljesítményével és elismertségével méltó módon képviseli a fővárost és személyével hozzájárul Budapest imázsának építéséhez. Közölték továbbá: az eseményen köszöntőt mondott Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

A közlemény szerint Szalay-Bobrovniczky Alexandra beszámolt arról, hogy 2019-ben Budapest Európa sportfővárosa. Kiemelte: az egész évnek "markáns sporttematikája" lesz az eddigi eredmények, fejlesztések hangsúlyozásával, továbbá azzal, hogy a nagy népszerűségnek örvendő, már meglévő sportprogramok mellé speciálisan az évadhoz kapcsolódó új, ingyenes események várnak mindenkit.

A Budapest kulturális és turisztikai nagykövete elismerést a BFTK mint Budapest hivatalos kulturális és turisztikai szervezete alapította 2017-ben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.