Kultúra

Münchenbe kerül az utolsó Bogányi-zongora

A müncheni Deutsches Museumban helyezik el a tizedik, magyar állami tulajdonban lévő Bogányi-zongorát a Külgazdasági és Külügyminisztérium, a Müncheni Főkonzulátus és az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) közös munkájának eredményeként.

2019.01.24 23:30MTI

A kölcsönszerződést Tordai-Lejkó Gábor, a Müncheni Magyar Főkonzulátus képviseletvezetője és Wolfgang M. Heckl professzor, a múzeum főigazgatója írta alá - közölte az Emmi csütörtökön az MTI-vel.

A kormány a Bogányi-zongorák magyar és külföldi közintézményekben történő elhelyezéséről és 10 zongora megvásárlásáról 2015-ben döntött abból a célból, hogy a különleges magyar zongorát megismerhesse mind a hazai, mind a nemzetközi zenei élet. A hangszerek elismert magyar, valamint külföldi kulturális intézményekhez kerültek, lehetővé téve, hogy világhírű művészek Magyarországon kívül is koncertezhessenek rajtuk, ezzel is öregbítve a magyar kultúra és zeneművészet hírnevét.

Az állami tulajdonban lévő Bogányi-zongorák hét magyarországi, valamint három külföldi - a Helsinki Sibelius Akadémia, a Moszkvai Állami Csajkovszkij Konzervatórium és a müncheni Deutsches Museum - helyszínre kerültek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.