Gyász

Világsztárok búcsúztak Andy Vajnától

Elhunyt Andy Vajna filmproducer, nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

2019.01.20 18:05ma.hu

Életének 75. évében hosszú betegség után budapesti otthonában elhunyt Andy Vajna, a magyar és a nemzetközi filmipar meghatározó alakja, filmproducer, nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos. A producertől többen elbúcsúztak, köztük világsztárok is

"Viszlát, barátom. Köszönök mindent" - írta Instagram-oldalán Antonio Banderas. Andy Vajna és Banderas többször együtt dolgozott, emellett Andy Vajna és Vajna Tímea 2013-ban a színész villájában tartotta a lagziját.

"Andy, drága barátom, nyugodj békében!" - írta Arik Herman, a Caprice alapítója a Dorottya Diamond Palace Facebook-oldalán.

"Andy Vajna a barátom volt és egy forradalmi erő Hollywoodban. Bebizonyította, hogy nincs szüksége az embernek stúdiókra ahhoz, hogy olyan nagy filmeket készítsen mint a Terminátor 2 vagy a Total Recall - Az emlékmás. Hatalmas szíve volt és egyike a legnagylelkűbb srácoknak. Hiányozni fog. Részvétem a családnak" - ezt pedig már Arnold Scwarzenegger, a család barátja posztolta Twitter-oldalán.

"Nagyon-nagyon szomorú nap ez a mai. Andy Vajna producer - aki lehetővé tette, hogy a Rambo elkészüljön - meghalt ma. Szerettem őt a bátorságáért - egy úttörő volt" - így búcsúzott közösségi oldalán Sylvester Stallone.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.