Programajánló

A magyar kultúra napja - Programok Heves megyében

Heves megyében több ünnepséget, előadói estet, koncertet rendeznek a magyar kultúra napja alkalmából

2019.01.21 03:30MTI

Eger önkormányzata hétfőn rendezi meg a városi ünnepséget, köszöntőt a megyei jogú város polgármestere, Habis László, ünnepi beszédet Lisztóczky László irodalomtörténész mond. Az ünnepi műsorban a Szabó Sipos Máté vezényelte Egri Szimfonikus Zenekar és Fekete Bori népdalénekes lép fel.

Közös programot tart kedden Hatvan önkormányzata és a város kulturális intézményei. Köszöntőt mond Horváth Richárd polgármester, az ünnepi műsorban Sebő Ferenc és Jordán Tamás lép fel, közreműködik a Sebő együttes két tagja, Barvich Iván és Perger László.

Gyöngyösön a GYÖNGYÖK Mátra Művelődési Központ két előadással - a Kaláka együttes Kányádi-emlékestjével és Neil Simon Pletykafészek című bohózatával - tiszteleg a magyar kultúra napja előtt. A Kányádi-est hétfőn, a Neil Simon-darab bemutatója kedden. A város önkormányzata pénteken tartja meg a hivatalos ünnepséget a Vachott Sándor Városi Könyvtár ad otthont.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.