Kultúra

Kocsis Árpád győzött a vajdasági magyar drámaíróversenyen

Kocsis Árpád író színdarabja nyerte meg a vajdasági magyar drámaíróversenyt szombat este Újvidéken. A díjnyertes darabot Tara Manic állította színpadra.

2019.01.21 04:30MTI

A megírandó mű címét - Nincs sor a halas bódénál - az újvidéki Magyar Szó című napilap aktuális számából véletlenszerűen húzták ki péntek reggel. Ez alapján kellett három szerzőnek, Kocsis Árpádnak, Fehér Miklósnak és Szalai Bencének délutánig drámát írnia.

Ezután a rendezőknek - Tara Manicnak, Deli Szófiának és Ricz Árminnak - 24 órájuk volt arra, hogy színpadra állítsák az új drámákat a vajdasági magyar színházak társulatainak segítségével.

A drámaírók, a rendezők, az előadások és a színészek munkáját háromfős szakmai zsűri véleményezte és díjazta. Az Oláh Tamás színházi szakember, Varga Tamás színész és Hernyák György rendező alkotta testület szerint a legjobb szereplő Banka Lívia, Horváth Blanka, Pongó Gábor és Huszta Dániel lett.

A legjobb rendezésért Ricz Ármin színészt díjazták, aki Fehér Miklós drámáját állította színpadra.

A nézők is szavazhattak, a közönségdíjat így a Szalai Bence-Deli Szófia szerző-rendező páros drámája érdemelte ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.