Programajánló

Szombaton ismét Forraltbor- és kocsonyapiknik lesz Vácrátóton

Kocsonyakülönlegességekkel és többféle ízesítésű forralt borral várják az érdeklődőket szombat délután a Pest megyei Vácrátóton, a rendezvény bevételéből a helyi iskola fejlesztéseit támogatják.

2019.01.13 11:44MTI

Spiegelhalter László polgármester az MTI-nek felidézte, hogy ötödik alkalommal rendezik meg január 19-én 14 órától a pikniket.

Hangsúlyozta, hogy ezúttal egy különlegesség is készült az eseményre: a Magyar Művész Válogatott tagjai a korábbi piknikek neves vendégeivel - Dér Henivel, Nagy Feróval, Dj. Dominique-kal, a vácrátóti kötődésű Bíró Blanka válogatott kézilabdakapussal és Varga "C" Zoltán raliversenyzővel - főztek közös kocsonyát.

Rajtuk kívül természetesen bárki nevezhet a helyszínen, Vácrátót főterén különleges kocsonyával vagy forralt borral. A versenyre benevezett ételeket és italokat a Gundel étterem executive séfje, Merczi Gábor és Hódos Hajnalka gasztroújságíró vezette szakmai zsűri értékeli.

Spiegelhalter László elmondta, hogy a piknik évről évre egyre több látogatót vonz, köszönhetően annak, hogy a hagyományos kocsonyák mellett például hal-, gyümölcs- és alkoholkocsonyákat is meg lehet kóstolni. Emellett pedig sokféle ízesítésű forralt bort és puncsot is árusítanak.

A látogatók az étel- és italjegyek megvásárlásával a helyi iskola fejlesztéseit támogatják - tette hozzá a polgármester.

A piknik fővédnöke idén is Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, Vácrátót országgyűlési képviselője.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.