Kult

Rekordbevételt hozott Ed Sheeran 2018-as koncertkörútja

Popzenész soha ekkora összeget nem keresett még turnéval.

2018.12.18 23:30MTI

Ed Sheeran koncertkörútja volt az idei év legsikeresebb turnéja a Pollstar zenei jegyeladási kutatócsoport összesítése szerint.

A 2017 márciusában megjelent Divide című albumát bemutató koncertekkel, amelyekre több mint 4,8 millió jegyet adtak el, a 27 éves brit énekes több mint 432 millió dolláros bevételre tett szert.

A Pollstar szerint popzenész soha ekkora összeget nem keresett még turnéval. A korábbi koncertbevételi rekordot a U2 ír rockbanda tartotta 360 című turnéjával, amely 736,4 millió dollár jegybevételt hozott, ám ez a turné két éven át tartott.

A Pollstar statisztikája szerint Sheeran mögött végzett Taylor Swift (345,1 millió dollár), Jay-Z együtt Beyoncéval (254,1 millió dollár), Pink (169 millió dollár) és Bruno Mars (167 millió dollár).

Idén fordult elő először, hogy a jegybevételi toplista első tíz helyezettje összesen több mint kétmilliárd dollár jegybevételre tett szert, és az egész koncertipar szintén rekordot döntött 10,4 milliárdos jegybevétellel a Pollstar adatai szerint.

A tízes toplistán található továbbá az Eagles 166 millió dollár, Justin Timberlake 151 millió dollár, Roger Waters 131 millió dollár, a U2 927 ezer dollár és a Rolling Stones 750 ezer dollár jegybevétellel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.