Gyász

Meghalt Galt MacDermot, a Hair zeneszerzője

Egy nappal a 90. születésnapja előtt meghalt Galt MacDermot, a Hair és A két veronai nemes című musicalek zeneszerzője.

2018.12.18 14:52ma.hu

A kanadai-amerikai MacDermot halálának hírét az unokája erősítette meg a Playbillnek. A halálának okát egyelőre nem hozták nyilvánosságra - írta az Index.

Galt MacDermot Montrealban született, a dél-afrikai Fokvárosban szerzett diplomát, ahol az afrikai zenére szakosodott, majd 1960-ban Grammy-díjat nyert African Waltz című számával. Négy évvel később New Yorkba költözött, ahol megírta a Hair musical zenéjét, amit szintén Grammyvel díjaztak, a musicalből később Milo± Forman rendezett filmet.

MacDermot jegyzi A két veronai nemes című musical zenéjét is, amely Shakespeare azonos című műve nyomán készült – ez két Tony-díjat is kapott, a Grease-t beelőzve választották a legjobb musicalnek. Munkáit később a hiphopelőadók is felfedezték, olyan nevek nyúltak a szerzeményeihez, mint Snoop Dogg, a Run-DMC, Busta Rhymes, J Dilla és a Public Enemy.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.