Programajánló

Szalóki Ági és vendégei karácsonyi koncertet adnak a Müpában

Régizenei művek és népi dallamok csendülnek fel december 27-én Szalóki Ági karácsonyi koncertjén.

2018.12.15 00:30MTI

Szalóki Ági énekesnő az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában elmondta: karácsonyi koncertjén, melyen 29 zenésztársával együtt lép színpadra, fellép a Victoria Kamarakórus is Cser Ádám vezényletével. Előadásukban Josquin des Prez motettáit hallhatja a közönség.

A műsoron emellett 10-17. századi gregorián énekek, Monteverdi- és Bach-dalok is felcsendülnek. Az est énekes szólistái az előadóművész mellett Bognár Szilvia, Bodrogi Éva és Kiss Noémi lesznek.

Szalóki Ági a műsorban úgy fogalmazott, hogy koncertjére olyan vendégeket hívott el, akik a magyar népzenét, valamint a Kárpát-medencei magyar és a nyugat-európai régizene gyöngyszemeit hitelesen tudják előadni. Szászvárosi Sándor viola da gambával, Davidovics Igor lanttal, Szokolay Dongó Balázs és Bolya Mátyás citerával, kobozzal és furulyával, Födő Sándor ütőhangszerekkel lép színpadra.

Mint mondta, az esten azt szeretnék megmutatni, hogy milyen szépen él egymás mellett az úri zene és a paraszti muzsika.

Az előadóművész, akinek 2018-ban jelent meg kilencedik szólólemeze, tervei között említette, hogy jövőre szeretne egy ötödik gyereklemezt készíteni, valamint az élő mesélés hagyományát népszerűsítené.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.