Kultúra

Új vezető karnagy a Magyar Rádió Gyermekkórusa élén

Jövő év február elsejétől Dinyés Soma vezeti a Magyar Rádió Gyermekkórusát.

2018.12.08 00:30MTI

Dinyés Soma mintegy két évtizede tanít a Bartók Béla Zeneművészeti és Hangszerészképző Gyakorló Szakgimnáziumban, alapítója az Ars Longa Ének- és Zenekarnak, számos sikeres lemezfelvétel karnagya és hangszeres közreműködője, doktori disszertációját summa cum laude védte meg, többször vezényelte a Magyar Rádió Művészeti Együtteseit is. Mind a hazai, mind a nemzetközi zenei életben nagy megbecsülést élvez - írja pénteki közleményében Magyar Rádió Művészeti Együttesei Nonprofit Kft.

Az eddigi megbízott karnagy, Walter Judit nagy odaadással és felkészültséggel végezte munkáját, a továbbiakban a betanító karnagyi feladatokat látja el az új vezető karnaggyal szorosan együttműködve.

Dinyés Soma legközelebb december 14-én a Müpában rendezett karácsonyi hangversenyen vezényli a Magyar Rádió Művészeti Együtteseit, ahol többek között Bach Karácsonyi Oratóriuma fog elhangozni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.