Programajánló

A tél ellenére tüzelésre készen állnak az ország tűztáncosai

Nem is gondolná elsőre az ember, hogy az ország mennyire telis-tele van rendezvényekkel egész december folyamán.

2018.12.04 16:55ma.hu

Nem hogy minden hétvégén van a legtöbb településen valamilyen téli vásár hangulatos programokkal tele tűzdelve, de még a hétköznapok délutánjai és estéi is csordultig családi és baráti programokkal.

Nem csoda, hogy a tűzzsonglőr csoportok tele vannak munkával a zenészek mellett talán a legnagyobb leterheltséggel. Sok rendezvényszervező rá ébredt az utóbbi lassan 1 évtizedben, hogy a korai sötétedés adta lehetőség miatt a tűz melengető látványa még jobban illeszthető a tél hangulatához, az adventi vásárokhoz.

Szűcs ’Szücsi’ György, a Hestia Tűztánc vezető tagja a következőket válaszolta kérdéseinkre a téli tűzzsonglőr műsorokkal kapcsolatban. „Természetesen át kell alakítani a nyári hangulatról – és hőmérséklet generálta technikai szükségletekről – az előadásaink jó részét. De minél nagyobb show műsort kér a megrendelő, annál kevesebb változtatást kell eszközölnünk, hiszen minél több a tűz a műsorban, annál jobban nyári hőmérséklet közeli lesz az előadás területén. Így végül is a rendezvények jellegének változása a nagyobb munka számunkra, nem pedig a fellépő ruhák erőteljes változtatása.”

Mivel az év végi rendezvények a fények és - mint olvashattuk, - a tűz miatt is igazán látványos, érdemes ellátogatni pár ilyen rendezvényre, és akár a programban ki lehet keresni a tűzzsonglőröket.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.