Programajánló

Negyedszázados Nirvana-ünnep az A38 hajón

Különleges koncertet rendeznek december 9-én az A38 hajón arra emlékezve, hogy negyedszázaddal ezelőtt vették fel a Nirvana együttes Unplugged in New York című albumát.

2018.12.02 23:30MTI

Az este során az ismert magyar zenészekből összeálló produkció teljes egészében eljátssza a legendás seattle-i grunge zenekar teljes akusztikus lemezét, amelyet a Music Television unplugged-koncertsorozatában rögzítettek - közölték a szervezők az MTI-vel.

A Nirvana Acoustic duót három évvel ezelőtt indította be Takács Vilmos, a Ganxsta Zolee és a Kartel gitárosa Lugosi Dániellel, a Wellhello korábbi hangmérnökével, a Polytrip zenekar jelenlegi énekesével. Azóta számos közös fellépésük volt duóban, most azonban zenekari kísérettel állnak színpadra, hogy eredeti hangszerelésben, dobbal, basszusgitárral, csellóval, tangóharmonikával kiegészülve adják elő a Nirvana unplugged dalait.

A közreműködő zenészek között lesz Kocsis Máté (dob, ex-Wellhello), Prepelicza Zoltán (basszusgitár, Apey and the Pea), Maszkura (tangóharmonika, Maszkura és a Tücsökraj), Ölveti Mátyás (cselló, Szabó Balázs Bandája), Apey (ének, Apey and the Pea) és Lee Olivér (gitár, éK).

A Nirvana (Kurt Cobain - ének, gitár; Krist Novoselic - basszusgitár; Dave Grohl - dob) utolsó koncertjét 1994. március 1-jén adta Münchenben, az együttes frontembere, Kurt Cobain alig egy hónappal később, április 5-én fejbe lőtte magát vidéki otthonában.

Az amerikai zenekar mindössze három stúdióalbumot készített - Bleach (1989), Nevermind (1991), In Utero (1993) -, de napjainkig összesen 75 millió lemezt adott el világszerte. A csapat és Cobain hatása szinte felmérhetetlen a világ rockzenéjére. Dave Grohl dobos az elmúlt két évtizedben saját zenekara, a Foo Fighters élén lett sikeres, mint gitáros-énekes.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.