Programajánló

Advent - Minikoncerttel kezdődik a Diótörő-fesztivál

A Magyar Állami Operaház Gyermekkarának minikoncertjével kezdődik vasárnap az adventi Diótörő-fesztivál a budapesti Erkel Színháznál.

2018.11.30 04:30MTI

A színház épülete előtt álló házikókban egyedi mézeskalácsot, kürtőskalácsot, sült gesztenyét és forró italokat vásárolhatnak az érdeklődők. Az árusításban az Opera művészei is segédkeznek az esti előadások előtt egy órával, a fesztivál kezdetétől karácsonyig. Vasárnap Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója és Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója méri ki az első forró italokat az érdeklődőknek. A bevétel egy része és az előcsarnokban található adománygyűjtő mézeskalácsházak az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját segítik.

Az Erkel Színház oldalában felállított színpadon december 6. és 23. között amatőr kórusok énekelnek az előadás előtti fél órában - közölte a dalszínház csütörtökön az MTI-vel.

A diótörő Csajkovszkij zenéjével, Wayne Eagling és Solymosi Tamás koreográfiájával, Oláh Gusztáv díszletei között és Rományi Nóra jelmezeivel 24 alkalommal várja a közönséget december 14. és 31. között a Magyar Nemzeti Balett előadásában, a Magyar Nemzeti Balettintézet növendékei, az Opera Zenekar és az Operaház Gyermekkarának közreműködésével. A december 16-i matinéelőadáson az MKB Bank és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat 1800 belföldi és határon túli gyermeket lát vendégül.

Az Opera művészeinek karitatív előadása, a Bohém Kiskarácsony Aczél András rendezésében, Kőrösi András, Rőser Orsolya Hajnalka, Szemere Zita és Molnár Zsolt, valamint az Opera Sziget Kamarazenekara, a Magyar Nemzeti Balett szólistái, a Magyar Állami Operaház Gyermekkara közreműködésével december 18-án két alkalommal látható. A szociálisan rászoruló, hátrányos helyzetű vagy testi fogyatékkal élő gyerekek számára meghirdetett előadásban az Opera művészei minden évben fellépti díj nélkül vállalnak szerepet.

A Puccini Itáliája elnevezésű tematikus évadban hat alkalommal szerepel a Bohémélet december 8. és 27. között, ezek közül a december 21-i előadás Puccini születésének 160. évfordulójára esik. A jeles alkalmat megemlékezéssel és a zeneszerző legnépszerűbb, Nessun dorma kezdetű áriájával is megünnepli az Opera. Leoncavallo a Bohémek című műve koncertszerű formában december 17-én szólal meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.