Óriáskerék

Advent: a tavalyinál is nagyobb óriáskerék várja a látogatókat Debrecenben

A tavalyinál is nagyobb óriáskerék várja a látogatókat a szombaton nyíló debreceni adventi vásárban.

2018.11.21 12:55MTI
hirdetés

Andreas Pick, az óriáskerekeket üzemeltető Riesenrad Göbel közép-európai vezetője a rendezvény sajtótájékoztatóján elmondta: Debrecen főterén állítják fel először azt a 45 méter magas, zárt gondolás óriáskereket, amely 360 fokos körpanorámát biztosít a látogatóknak. Hozzátette: a vásár különlegessége lesz a sajtótájékoztatónak helyet adó melegedő, hütte is, amelyet Németországból, a Fekete-erdőből hoztak a Kossuth térre, és amelyben többek között megkóstolható majd az eredeti Fekete-erdei forralt bor is.

Széles Diána, Debrecen alpolgármestere hangsúlyozta: a tavalyi adventi vásárban felállított 33 méteres óriáskerék hatalmas siker volt, több mint 56 ezren váltottak rá jegyet. Kiemelte: az adventi időszakban idén is nagy forgalomra számítanak, ezt jelzi az is, hogy a város szállodáiban már most alig lehet szállást foglalni. A Debrecen Eye névre keresztelt óriáskereket a tervek szerint január 6-ig használhatják a város panorámájára kíváncsi vendégek.

Papp László polgármester a vásár mögötti összefogást hangsúlyozta, jelezve, hogy nem csak önkormányzati cégek, hanem nagyvállalatok is szponzorként támogatják a rendezvényt.

Bódor Edit, az adventi vásárt második éve szervező Főnix Rendezvényszerevező Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta: 117 árus kínálja majd portékáit, sok helyen egyedi kézműves termékeket. A széles gasztronómiai kínálatban idén először az erdélyi ízek háza is megjelenik - fogalmazott, hozzátéve, hogy a kulturális programok mellett a gyerekeket kisvonat és egy jégpálya várja a főtéren. A régi városháza udvarán Debrecen 24 városrésze egy-egy, a városrészre jellemző díszekkel felöltöztetett karácsonyfával mutatkozik majd be, és a hagyományoknak megfelelően vasárnaponként a történelmi felekezetekkel közös gyertyagyújtásokat tartanak - fűzte hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.