Kult

Mégis színpadra áll a betegeskedő Sas József

Két hete az összes idei fellépését lemondta a legendás kabarécsillag.

2018.11.19 17:45ma.hu

Sas József sosem titkolta, addig akarja szórakoztatni a közönségét, ameddig csak képes rá, illetve az egészsége engedi. Hatalmas energiával vetette magát a munkába, régi mikroszkópos csapatát újra maga köré gyűjtve készült az új műsorra. Már minden jelenet tökéletesen ment, a november 10-i premier mégis elmaradt Sas rosszulléte miatt, pedig tíz előadásra előre elkeltek a jegyek. Jogos volt az óvatosság, hiszen a Jászai-díjas művész egy próba előtt alig bírt kiszállni a taxiból.

Orvosai figyelmeztették a sztrók veszélyére régóta tartó keringési problémái miatt. Egy megoldás maradt: elhalasztani az összes előadást. A döntés a művésznek fájt a legjobban, ám komolyan vette a figyelmeztetést: az életével játszik, ha nem pihen. Sas a Blikknek elárulta, talált megoldást arra, hogy a január 3-i születésnapja előtt a Nekem Nyolcvan című új kabarét egyetlen előadáson vele a színpadon bemutathassák.

"Szeretetáradatot kaptam a rajongóktól, amely minden gyógyszernél hatékonyabb. Már tudom a titkot: őszintén örülni kell mindennek, ami szép és jó" – mondta a humorista, aki orvosi ellenőrzésekre jár. "Kicsit jobban érzem magam, de van az a pillanat, amikor valami éltet, miközben tönkre is tesz. Nekem a színpad ez a szerelem, ami boldoggá tesz, de az előadással járó szervezés okoz stresszt, attól megy fel a vérnyomásom."

A művésznek használ a pihenő, mégis nehezen bírja munka nélkül.

"Gondolkodom azon, hogy egy születésnapi előadást vállalok. A feleségem ingatja a fejét, pedig könnyen lehet, ez az egy előadás többet használ majd az egészségemnek, mint árt…" – mosolyodott el Sas.

"Minden készen van, biztos, hogy a Fészek Klubba szervező nélkül is pillanatok alatt össze lehet hozni egy előadást. Mindenkit felhívok: hozzatok ruhát, próbálunk, és este megint felgördül a függöny."

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.