Programajánló

Idén először határon túli fellépő is szerepel a Sissi Őszi Tánchét programjában

Idén először határon túli fellépője is lesz a Közép-Európa Táncszínház által rendezett Sissi Őszi Tánchétnek: a szombaton kezdődő egyhetes rendezvényt a romániai Gyergyószentmiklósról érkező Figura Stúdió Színház előadása zárja a fesztiválnak otthont adó Bethlen Téri Színházban.

2018.11.13 00:30MTI

A hagyományosan Erzsébet nap köré szervezett 7. Sissi Őszi Tánchét (SŐT7) a fesztivál történetéhez hűen a vidéki táncműhelyeket állítja középpontba - olvasható a szervezők által az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A Miskolci Balett Fekete zaj című előadásával, a GG Tánc Eger Carnations and Roses című produkciójával, a Fóti Népművészeti Szakgimnázium a Múltunk s jelenünk című előadással, a Kecskemét City Balett a Kecskeméti táncok című darabbal, a Bihari János Táncegyüttes pedig a Mámor montázs című koreográfiával érkezik a Bethlen Téri Színházba.

A heti programban a házigazda Közép-Európa Táncszínház is szerepel: a társulat a Krakow Dance Theatre alapító-igazgatója, Eryk Makohon koreográfiájával, a Polyval lép fel. A Gyergyószentmiklósról érkező Figura Stúdió Színház pedig Egyetlen című produkcióját hozza el a fesztiválra.

A tánchét Eifert János fotóművész Mester és tanítványai című kiállításával nyílik szombaton.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.