Zene

Bartók-átdolgozások Papp Gyulával és világsztárokkal

Bartók-művek átdolgozásai is szerepelnek Leslie Mandoki új, hamarosan megjelenő dupla lemezén. Az anyag első részén a Mini együttesből ismert Papp Gyula által hangszerelt és írt darabok lesznek hallhatók világsztárok előadásában.

2018.11.08 21:30MTI

Leslie Mandoki kért fel a munkára, miután hallotta a Mini Acoustic World 2016-os Bartók On Rock című lemezén szereplő, azon vonósnégyesre hangszerelt átdolgozásokat. A készülő dupla album első, csaknem negyven perc hosszú CD-jén lesz rajta az Első román tánc, a Rondók és az Allegro Barbaro is - mondta Papp Gyula az M1 aktuális csatorna csütörtök délelőtti műsorában.

Mint elhangzott, az albumon játszik mások mellett a gitáros Al Di Meola, a háromszoros Grammy-díjas Hammond-billentyűs, Cory Henry, Ian Anderson fuvolás, a Jethro Tull frontembere, Randy Brecker trombitás, az énekesek között Bobby Kimball (ex-Toto) és Chris Thompson (Manfred Mann's Earth Band).

"Mandoki ötlete az volt, hogy ne csak a nehéz zongoradarabokat popularizáljuk Bartóktól, így bekerült az anyagba a Gyermekeknek kötetből nyolc-tíz, ismert darabja, köztük a Kis kece lányom" - fejtette ki Papp Gyula.

A Leslie Mandoki németországi stúdiójában rögzített anyagon mindenkinek lehetősége volt improvizálni, Al Di Meola például a Hej páva, hej pávát játssza akusztikus gitárján, Cory Henry pedig három csiki népdalt ad elő.

Papp Gyula a kiadvány második CD-jén is hallható lesz Hammond-orgonán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.