Programajánló

Vangelis legjobb filmzenéi az Arénában

A koncerten felhangzanak többek között a legnagyobb slágerek is.

2018.10.31 02:35MTI

Vangelis Oscar-díjas zeneszerző legjobb filmzenéi csendülnek fel Hien énekes, zeneszerző, nyolcvan fős szimfonikus zenekar és énekegyüttes közreműködésével november 8-án a Papp László Budapest Sportarénában - hangzott el az M5 kulturális csatornán hétfő este.

A Kult'30 című műsorban Nyers Alex karmester hangsúlyozta: Vangelisnek óriási életműve van, és még ma is dolgozik. Pályája kezdetén a vokális művektől indult a tiszta elektronika felé, majd az elmúlt években több nagy szimfonikus művet is írt.

Vangelis zenéit különleges látvány, két és három dimenziós grafikák kíséretében élvezheti a közönség a koncerten - fűzte hozzá. A koncerten felhangzanak többek között az 1492 - A Paradicsom meghódítása, a Tűzszekerek és a Szárnyas fejvadász című filmekhez írt népszerű zeneművek is.

Hien kiemelte: nagy példaképe Vangelis, és ezért nagy kihívásnak érzi megteremteni a világhírű görög származású zeneszerző műveinek eredeti hangulatát, atmoszféráját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.