85 éves volt

Elhunyt a világhírű szoprán, aki Freddie Mercuryval énekelt az olimpián

Montserrat Caballé 85 éves volt.

2018.10.06 10:47ma.hu

85 éves korában elhunyt Montserrat Caballé, katalán opera-énekesnő, világhírű szoprán - írja a BBC. Ő énekelte Freddie Mercuryval az 1992-es barcelonai olimpia fő dalát.

Caballé már egy ideje egészségügyi problémákkal küzdött, és már a múlt hónapban befeküdt egy barcelonai kórházba.

Karrierje több mint ötven éven át tartott. Énekelt a Bázeli Operában és a Brémai Operában is, de az igazi áttörést az hozta meg számára, mikor 1965-ben Lucrezia Borgia szerepét játszotta el a New York-i Carnegie Hallban 1965-ben.

Énekelt a Metropolitan Operában, a San Francisco-i Operában és a Bécsi Állami Operaházban, és állt egy színpadon Luciano Pavarottival és Placido Domingóval.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.