Kultúra

Színházak éjszakája - Több mint nyolcezren vásároltak karszalagot a programokra

Szeptember 22-én hetedik alkalommal rendezték meg Budapesten a Színházak éjszakáját, amelynek alkalmával 31 színház mintegy 200 programot kínált a közönségnek.

2018.09.27 01:30MTI

Nyolcezerkétszáz karszalagvásárló volt kíváncsi az idén a budapesti Színházak éjszakájának programjaira - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott összegzésében.

Szeptember 22-én hetedik alkalommal rendezték meg Budapesten a Színházak éjszakáját, amelynek alkalmával 31 színház mintegy 200 programot kínált a közönségnek.

A fővárosi önkormányzat támogatásából megvalósult eseményen egyetlen karszalaggal többek közt nyílt próbákra, közönségtalálkozókra, színházi várossétákra és csak erre a napra összeállított, különleges programokra lehet ellátogatni.

Ebben az évben sokan voltak kíváncsiak a KÉK - Kortárs Építészeti Központ és az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet által szervezett színházi várossétákra. Újdonság volt idén, hogy több teátrum programjának középpontjába a színházpedagógia került, amely ugyanazt segíti elő, amit a Színházak éjszakája is céljául tűz ki minden évben: szorosabbá fűzni a kapcsolatot alkotók és nézők között.

Szintén új elemként a közösségi autómegosztó rendszer, a GreenGo sofőrei szállították a nézőket a színházakhoz. Jó hangulatban telt az idei afterparty is, amelyen a művészek és a közönség együtt szórakozhatott, többek közt a BEKVART, az Ed Is On és noÁr zenéjére - áll a közleményben.

Az idei évben a résztvevő színházak között volt az Átrium, a Baltazár Színház, a Bethlen Téri Színház, a Budapest Bábszínház, a Budapesti Operettszínház, a Dumaszínház, az Erkel Színház, a Hatszín Teátrum, a Játékszín, a József Attila Színház, a Jurányi Inkubátorház, a Karaván Színház, a Karinthy Színház, a Katona József Színház, a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, a Magyar Színház, a Momentán Társulat, a Színház- és Filmművészeti Egyetem Ódry Színpada, az Örkény István Színház, a Ferencvárosi Pinceszínház, a Radnóti Miklós Színház, a Rózsavölgyi Szalon Arts&Café, az RS9 Színház, a Stúdió K Színház, a Szkéné Színház, a Trafó, a TRIP, a Turay Ida Színház, az Újszínház, a Vidám Színpad és a Vígszínház.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.