Programajánló

Lemezbemutató koncertet ad Karosi Júlia dzsesszénekes

George Gershwin születésének 120. évfordulójára megjelent albumát mutatja be Karosi Júlia dzsesszénekes szeptember 21-én a Márványteremben Budapesten.

2018.09.17 03:30MTI

A Karosi Júlia Quartet és az RTQ vonósnégyes előadásában a népszerű, jól ismert dalok új, modern, különleges hangzásvilágban szólalnak meg - közölték a szervezők az MTI-vel.

"Egyik legkedvesebb zeneszerzőm, George Gershwin dalai régóta meghatározóak számomra, hiszen rajtuk keresztül kezdtem dzsesszzenével foglalkozni. Gershwin világa hidat képez a klasszikus zene és a dzsessz között, s ebben a világban rendkívül otthonosan érzem magam" - idézi a közlemény Karosi Júlia énekesnő szavait, aki Várhatok még címmel állította össze Gershwin-estjét.

Az ősbemutató a Zeneakadémián volt, ott készült az élő lemezfelvétel is, a premiert pedig nagy sikerű koncertek követték szerte az országban. A szeptember 21-re megjelenő lemezen a legismertebb Gershwin-dallamok mellett - Summertime, The Man I Love, I got rhythm - helyet kaptak kevésbé ismert kompozíciók is, úgy mint a Fascinating Rhythm, a Slap That Bass és a He loves and she loves, emellett magyar szöveggel fölcsendülő dalt is hallhat a közönség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.