Programajánló

Országos népmese-konferenciát rendeznek Budapesten

A 14. népmese-konferencia Mátyás királyhoz kapcsolódik és a mesék feldolgozásának különböző módszereit járja körbe.

2018.09.16 20:30MTI

Országos népmese-konferenciát rendeznek Benedek Elek születésnapja, a népmese napja alkalmából szeptember 28-án és 29-én Budapesten - mondta Kovács Marianna mesemondó, a Meseszó Magyar Mesemondó és Szövegfolklór Egyesület elnöke az M1 aktuális csatornán vasárnap.

A 14. népmese-konferencia Mátyás királyhoz kapcsolódik és a mesék feldolgozásának különböző módszereit járja körbe, a rendezvény második napján pedig a mese élményszerű művelésének módszereivel ismerkedhetnek meg a résztvevők - jelezte.

A program rendezője a Magyar Olvasástársaság (HUNRA), társszervezője a Meseszó Országos Mesemondó és Szövegfolklór Egyesület.

Az olvasástársaság tájékoztatása szerint ebben az évben pályázatot hirdettek a csatlakozó intézmények között a legsikeresebb, a legtöbb közönséget megmozgató és a legkreatívabb program címére. Emellett az idei Mátyás-emlékévhez szelfipályázattal csatlakoztak, olyan szelfiképek készítését kérik, amely az igazságos és mesebeli Mátyás király történeteinek hangulatát sugallja, amelyen valamely Mátyás királyhoz vagy Mátyás-meséhez kötődő helyszín, hangulat jelenik meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.