Kultúra

A montreali filmfesztiválon mutatják be a Curtiz című filmet

A montreali filmfesztiválon mutatják be szeptember 1-jén Topolánszky Tamás Yvan filmjét, a Curtizt, amely Kertész Mihály (Michael Curtiz) világhírű magyar rendezőről és a Casablanca című filmklasszikus születéséről szól.

2018.08.27 03:30MTI

A női főszerepet, Kertész lányát alakító Dobos Evelin színművész kiemelte, hogy az alkotás a Casablanca díszletei között játszódik, például Rick kávézóját is centiméterre pontosan húzták fel.

A filmet a magyar közönség a tervek szerint októberben tekintheti meg - mondta el Barabás Nikolett, a filmben Kertész Mihály feleségét alakító színművész az M5 kulturális csatorna Hétvégi Belépő című műsorában vasárnap, hozzátéve: a montreali bemutató nagyon nagy dolog és várhatóan sok fesztiválon szerepel majd ez az életrajzi film.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.