Programajánló

Budapesten mutatkozik be a Székely Nemzeti Múzeum képzőművészeti gyűjteménye

Budapesten mutatkozik be a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum képzőművészeti gyűjteménye; a válogatás augusztus 23-tól lesz látható a Pesti Vigadóban.

2018.08.19 04:30MTI

A Pesti Vigadóban megszervezett kiállítás kultúrtörténeti jelentőségű, mivel közösségünk kiemelkedő képzőművészeti életműveinek reprezentatív bemutatását vállalta fel, célja: ízelítőt adni a magyarországi közönségnek a határon túl megőrzött, európai rangú magyar értékekről - hangsúlyozza a Székely Nemzeti Múzeum az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A tárlat a Székelyföld, Belső-Erdély és a Partium térségéből származó vagy ott jelentőset alkotó művészegyéniségeknek a Székely Nemzeti Múzeumban megőrzött műveit mutatja be. A közönség olyan jelentős alkotók munkáival találkozhat, mint Gyárfás Jenő, Ziffer Sándor, Mattis-Teutsch János, Szervátiusz Jenő, Baász Imre, Plugor Sándor, Jecza Péter, Korondi Jenő, de számos más 19. és 20. századi festő, szobrász, grafikus munkái is szerepelnek majd a válogatásban.

A sepsiszentgyörgyi múzeum anyagából nyílt tárlat szeptember 30-ig lesz látható a Pesti Vigadó ötödik emeleti kiállítóterében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.