Az Eichmann és a Megölni Hitlert a boltokban!

Nagyszabású történelmi filmek január 27-től DVD-n

A 2009-es DVD-kínálatot is különlegességekkel indítja a Fórum Home, hiszen már januárban olyan filmekhez juthatunk DVD-n minta az Eichmann című történelmi dráma, mely Adolf Eichmann náci pártvezér történeteiről, bűntetteiről szól, melynek alapja Eichmann végső vallomása.

2008.12.15 11:24ma.hu

Korunk leginkább a Harmadik Birodalom fő hóhérjaként ismeri, hiszen ő volt a zsidódeportálások egyik szervezője, mellyel Adolf Hitler bízta meg.

A Führer ellen tervezett merényletbe is bepillantást nyerhetünk a Megölni Hitlert című megrázó alkotás segítségével, mely fényt derít a elbukott esemény mögött rejtőző áldozathozatalra s hősiességre.

Megölni Hitlert

Véget vethet egyetlen vakmerő terv az őrületnek? A náci Németország napjai meg vannak számlálva. A kifinomult arisztokrata, Claus von Stauffenberg ezredes által vezetett vezérkari tisztek egy csoportja mindent kockára tesz, hogy megmentse, ami megtépázott nemzetükből megmaradt.

Céljuk: megölni a Führert egy, a Wolfsschanzéban (Farkasverem) tervezett stratégiai megbeszélés alatt.

Brad Davis (Éjféli Expressz) alakítja von Stauffenberget a filmben, melyben felelevenednek az 1944. július 20-án történt események, amelyek a Harmadik Birodalom Valkűr-hadműveletének részét képezték, és amelyek talán változtattak volna a II. világháború temérdek véráldozatot követelő végső küzdelmein is.

David L. Wolper (Gyökerek, Tövismadarak) produceri, és Lawrence Schiller (A hóhér dala) rendezői tevékenységének köszönhetően hiteles korrajz és kínzó feszültség jellemzi a filmet.

Végkifejletét a történelemkönyvekből már ismerhetjük, ám e megrázó alkotás fény derít az események mögötti áldozathozatalra és hősiességre is.

Eichmann

A kezéhez milliók vére tapad. Az ő kezükben van most a sorsa.

Adolf Eichmann náci pártvezér a második világháború német veresége után megszökik a számadás elől. Tizenöt évvel később Argentínában ejtik foglyul az izraeli titkosszolgálat emberei, s egy fiatal rendőrtiszt, Avner Less előtt kell számot adnia a Harmadik Birodalomban betöltött szerepéről.

A vallatás során két férfi megingathatatlan akarata feszül egymásnak, a világ pedig lélegzetvisszafojtva várja a lélektani harc eredményét. Avner fokozatosan képes feltárni a megrázó igazságot Eichmann szerepéről, amelyet Hitler „végső megoldásának” megtervezésében tervében töltött be, s amellyel emberek millióit küldte a halálba – többek közt Avner apját is.

A film alapjául Eichmann végső vallomása szolgált, melyet közvetlenül kivégzése előtt tett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.