Programajánló

A magyar néptánc, népzene értékeit mutatják be a Csángó Fesztiválon

Kezdetektől nagy az érdeklődés, a fesztiválnak több tízezres a látogatottsága.

2018.08.05 21:31MTI
hirdetés
MTI Fotó: Kallos Bea

A magyar néptánc, népzene értékeit mutatják be a világnak a Csángó Fesztiválon - mondta a rendezvény alapító elnöke vasárnap az M1 aktuális csatornán.

Papp Imrét arról kérdezték, hogy augusztus 7-től 12-ig tart a 28. Csángó Fesztivál - Európai Kisebbségek Folklór Fesztiválja és Népművészeti Vásár Jászberényben.

Azt mondta: cél, hogy a "külhoni kulturális közösségek" is bemutatkozzanak. Így jönnek Erdélyből, Csángóföldről, de lesznek fellépők távolabbi területekről, Szerbiából, Törökországból, Szenegálból vagy éppen Mexikóból is - tette hozzá.

Szólt arról is, hogy kezdetektől nagy az érdeklődés, a fesztiválnak több tízezres a látogatottsága.

Az alapító azt mondta: büszkék szeretnének lenni magyarságukra és arra törekednek, hogy bemutassák saját kultúrájukat, de ismerjék el a velük együtt élő emberekét és a távolabbi nemzetek kulturális értékeit is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.