Programajánló

A Boban Markovic Orkestar is fellép az Óbudai Világzenei héten

A Boban Markovic Orkestar, a Besh o droM, a Zuboly és a Fanfara Complexa is fellép augusztus 13. és 19. között az Óbudai Világzenei héten, a Kobuci kertben.

2018.08.04 14:07MTI

Világzenei héttel ünnepli tizedik évadát a Kobuci kert, ahol az ismert nemzetközi előadók mellett a műfaj számos magyar kiválósága is koncertet ad a fiatal formációk mellett - közölték a szervezők az MTI-vel.

A Világzenei hetet a Maszkura nyitja, másnap az osztrák Cobario után a Zűrös Banda lép fel, amelynek zenéjében a magyar és balkáni népzene mellett a dzsessz és a modern tánczenék is fellelhetők.

Augusztus 15-én a fiatalabb formációké a színpad: a Tölcséres zenekar mellett a magyar világzenei paletta egyik legprogresszívebb, legkísérletezőbb zenekara, a Nana Vortex várja a közönséget.

A táncházak kedvelői az Erdőfű Népi Kamarazenekar és a Fanfara Complex produkcióját élvezhetik majd, pénteken pedig a magyar autentikus népdaléneklés hagyományaira építő Dalinda, valamint az Ágoston Béla vezette Zuboly lép fel.

A keleti és magyar népzenét ötvöző Besh o droM szombat este várja a közönséget, vasárnap pedig Boban Markovic és zenekarának koncertje zárja a világzenei hetet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.