Kultúra

Bélyegív kibocsátásával csatlakozik a Kulturális Örökség Európai Éve 2018 programsorozathoz a Magyar Posta

Bélyegív kibocsátásával csatlakozik a Kulturális Örökség Európai Éve 2018 programsorozathoz a Magyar Posta.

2018.08.02 00:30MTI

Mint írják, a Magyar Posta szelvényes forgalmi bélyeg kibocsátásával ünnepli a kulturális örökség évét: a 35 bélyeget tartalmazó ívben a bélyeghez kapcsolódó szelvényen a tematikus év logói láthatók zöld, lila, mályva, világoskék és okkersárga színben.

A tematikus évet az Európai Kulturális Fórum indította útjára 2017. december 7-én Milánóban. A kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet az egyetemes európai értékekre, minél több embert ösztönözzön az európai kultúra felfedezésére, felkutatására, és megerősítse polgáraiban az európai azonosságtudatot, összetartozást - áll a közleményben.

Mint hangsúlyozzák, az európai kulturális örökség mindenütt körülvesz minket: legyen szó tájakról, állatokról és növényekről, épített környezetről vagy hagyományokról, mesterségekről, nyelvekről, irodalomról, művészetekről. Az épített és a szellemi örökség mellett pedig már a digitális tartalmak is a kulturális örökség részének tekinthetők.

A Magyar Posta által kibocsátott szelvényes forgalmi bélyeg Benedek Imre, a bélyeghez tartozó alkalmi boríték Baticz Barnabás tervei alapján a Pénzjegynyomdában készült 105 ezer példányban.

Az újdonság augusztus 1-től megvásárolható az elsőnapi postákon, valamint a Szent István-bazilika melletti Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.