Film

Carrie Fisher jeleneteivel készül el a Star Wars IX

Carrie Fisher korábban forgatott jeleneteivel készül el a Csillagok háborúja kilencedik epizódja. A forgatás szerdán kezdődik a londoni Pinewood Stúdióban.

2018.07.28 11:01MTI

Az egyelőre cím nélküli produkcióban a színésznővel Az ébredő erő című részhez forgatott és korábban nem látott jeleneteket használják fel, vagyis eldőlt, hogy nem pótolják mással Leia hercegnő szerepében. Carrie Fisher 2016 karácsonyán hunyt el váratlanul, halálát szívproblémák okozták 60 éves korában.

Nem tudták volna elképzelni a Skywalker-saga méltó lezárását Carrie Fisher nélkül - fogalmazott a szereposztást szombatra virradóra bejelentő közlemény szerint J. J. Abrams rendező, hozzátéve: megtalálták a módját annak, hogy a hetedik epizódhoz felvett jeleneteket használva tisztelegjenek a színésznő előtt híres szerepében.

A kilencedik részben visszatér Luke Skywalkerként Mark Hamill és a Star Wars-univerzum egy másik veteránja, Anthony Daniels, aki C-3PO-t alakítja. Ő az egyetlen, aki a franchise összes jelentős filmjében játszott. Nagy visszatérő Lando Calrissian szerepében Billy Dee Williams, aki a harmadik trilógia eddigi részeiben nem volt látható.

Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Adam Driver, Lupita Nyong'o és Domhnall Gleeson is szerepel a következő epizódban.

Csatlakozik a szereposztáshoz az ismert brit színész, Richard E. Grant és Naomi Ackie, akit a 2017-es Lady Macbheth című filmből ismerhet a közönség.

Az előző, Az utolsó Jedik című fejezet világszerte több mint 450 millió dolláros bevételt hozott bemutatója tavaly decemberi hétvégéjén. Észak-Amerikában, a legjelentősebb piacon minden idők második legeredményesebb premierjét produkálta. Csak Az ébredő erő előzte meg két évvel korábban: 248 millió dollárért váltottak rá jegyet az amerikai és a kanadai jegypénztáraknál.

A kilencedik rész bemutatóját 2019 decemberére tervezik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.