Film

Jól nyitott A Hangya és a Darázs az észak-amerikai mozikban

A Paul Rudd és Evangeline Lilly főszereplésével készült A Hangya és a Darázs című angol-amerikai akciófilm 76 millió dollár jegybevételt hozott az észak-amerikai mozikban bemutatója hétvégéjén, amivel a kasszasikerlista élére került.

2018.07.09 06:30MTI

A Marvel Moziuniverzum 2015-ben bemutatott A hangya című előző filmje 57 millió dollárral debütált.

A nemzetközi piacon A Hangya és a Darázs 85 millió dollárt forgalmazott, azaz nyitóbevétele elérte a 161 millió dollárt, azaz szinte behozta a forgatási költségeket (162 millió dollár).

A Marvel stúdió által eddig készített 20 film globálisan már 17 milliárd dollár jegybevételt hozott, mind a húsz film a box-office-lista élén nyitott - adta hírül a variety.com filmes szakportál.

A Disney A hihetetlen család című animációs filmje 29 millió dollár jegybevétellel a kasszasikerlista második helyére került, és a Pixar legnagyobb összbevételt hozó filmjévé vált. A hazai piacon eddig 500 millió dollárt, globálisan 700 millió dollárt forgalmazott. Ez az első animációs film, amelynek jegybevétele meghaladta az 500 millió dollárt az észak-amerikai mozikban.

A kasszasikerlista harmadik helyére került a Jurassic World: Bukott Birodalom harmadik hétvégéjén 28,6 millió dollárt forgalmazott, és világszerte már több mint egy milliárd dollárt.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.