NMHH

Magyar vitorlás föld körüli útjáról készül film

A földkerülő vitorlásversenyen induló Kopár István kilenc hónapos útjának indulását örökíti majd meg az a forgatás, amely elnyerte a Magyar Média Mecenatúra Program ad hoc támogatását a héten.

2018.07.05 23:30MTI
hirdetés

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) e heti forgatási és filmszemle-támogatásairól kiadott közleménye szerint a mecenatúraprogram magyar vonatkozású, váratlan események azonnali helyszíni forgatási költségeit támogató Escher Károly-pályázatának keretéből 1,29 millió forinttal járult hozzá a Golden Globe Race egyszemélyes vitorlásversenyen induló Kopár István rajtját megörökítő forgatáshoz.

Mint írták, csak közvetlenül a rajt előtt dőlt el, hogy a 64 éves magyar vitorlázó is el tud indulni Puffin nevű hajóján az először 1968-ban megrendezett, az ötvenedik évfordulón, idén újjáélesztett versenyen.

Az anyagot felhasználva M. Nagy Richárd rendez majd dokumentumfilmet az embert próbáló versenyről. Az ad hoc pályázat esetében a készítőknek vállalniuk kell, hogy a támogatott forgatási nyersanyaggal majd érvényesen pályáznak a dokumentum- vagy ismeretterjesztő filmeknek szóló mecenatúrás pályázaton is.

A testület az ülésén ötszázezer forintot ajánlott fel az augusztus 21. és 26. között a budapesti Aranytíz Kultúrházban megrendezendő 25. Országos Diákfilmszemle díjazottainak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.