Kultúra

Felújítják a párizsi Pompidou Központ külső mozgólépcsőjét

Felújítják a párizsi Pompidou Központ arculatához szervesen hozzátartozó külső mozgólépcső-hálózatot ősztől.

2018.06.28 23:30MTI
hirdetés

A munkálatok egyéves időtartama alatt a látogatók lifttel közelíthetik meg a felsőbb szinteket - közölte Serge Lasvignes, az egyik legjelentősebb kortárs képzőművészeti gyűjteménnyel rendelkező kulturális intézmény igazgatója.

A negyven éve üzembe állított és mintegy 250 millió embert szállító mozgólépcsők korszerűsítése elengedhetetlenné vált a Canopynak nevezett főbejárati térrel együtt a központ földszinti részén. A felújítás keretében lecserélik a mozgólépcsőket és az épület homlokzati átjáróit borító üvegtáblákat a jobb hőcsere érdekében, miután az épület többi részével ellentétben itt nincsen légkondicionálás, s ezért nyáron nagyon fullasztó a levegő. A munkálatok ideje alatt a felsőbb szinteken az épület homlokzatára szerelt három külső lifttel lehet megközelíteni.

A felújítás 2018 októberben kezdődik és 2019 szeptemberig tart, ezen idő alatt a központ előtti teret lezárják. A főbejáratnál a látogatók beléptetését is korszerűsítik: a Canopy kapuját hat forgóajtóval szélesítik ki.

Nagy változást jelent majd, hogy ezentúl a könyvtárba érkezőknek nem az épület hátsó részén kell majd hosszú sorban várakozniuk a bejutásra, miután 2019 szeptembertől a könyvtárat ismét a főbejáraton keresztül lehet majd megközelíteni.

A felújítás idején a kulturális intézmény valamennyi része, a kiállítóterek, a vetítők, az üzletek a megszokott nyitvatartás szerint működnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.