Gyász

Meghalt Paudits Béla

68 éves korában meghalt Paudits Béla. Haláláról gondozója értesítette az egyik lapot.

2018.06.13 17:10ma.hu

A hírt Facebook-oldalán osztotta meg a Story magazin. Haláláról gondozója értesítette a lapot. A Jászai Mari-díjas színészt a múlt héten mentő vitte kórházba, miután otthonában agyvérzést kapott. A mentőket az ápolója értesítette, a kórház neurológiai osztálya pedig később megerősítette, hogy valóban náluk fekszik a művész, pontosabb tájékoztatást azonban nem adtak az állapotáról.

"Az orvosok sem tudják megmondani, felépül-e, de nagyon rossz állapotban van. A jobb oldala lebénult, beszélni sem tud, hétfőn már engem sem ismert fel" – mondta a halála előtti héten Paudits Béla állapotáról a színészről gondoskodó asszony a Blikknek.

Paudits Bélát évekkel ezelőtt gyomorfekéllyel műtötték, ami elfertőződött, és bélcsavarodást kapott, ágyhoz kötöttsége miatt felfekvései lettek, depresszióval küzdött, nemrég pedig laparoszkópos beavatkozást hajtottak végre rajta. Többször beszélt arról, hogy belefáradt a betegeskedésbe, már csak a halálát várja - írta az Index.

Paudits Béla a Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után a József Attila Színházhoz szerződött, majd 1974-től 1984-ig a Madách Színház tagja lett. Később öt éven keresztül szabadfoglalkozású színművész volt, közben diplomát szerzett a Vendéglátóipari Főiskolán. 1989-től újra szerepelt a Madách Színházban.

Színpadi szerepei mellett tévé- és játékfilmekben is szerepelt, két lemeze is megjelent, valamint szinkronhangként is ismert volt. 1993-ban Jászai Mari-díjat kapott, 1993 és 1997 között Torontóban élt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.