Programajánló

Felsősöknek és középiskolásoknak is kínál bérletet jövőre a Békéscsabai Napsugár Bábszínház

A legkisebbek mellett az általános iskola felső tagozatos tanulóinak és a középiskolásoknak is kínál bérletet a 2018/2019-es évadban a Békéscsabai Napsugár Bábszínház.

2018.06.10 01:30MTI

Mint írják, a nagyobb diákoknak Szabó T. Anna Senki madara című álomszerű kisregényéből készült, egyszereplős kamaraelőadást, valamint Petőfi Sándor A helység kalapácsa című vígeposzának emberméretű óriásbábos változatát mutatják be.

A Pöttöm bérletet bölcsődéseknek, kis- és középső csoportos óvodásoknak ajánlják, a darabokat a teátrum igény szerint oktatási intézményekbe is kész elvinni. Új előadás lesz a Tépjünk, gyúrjunk, gyűrjünk, juj.! című darab, amelyben a legkisebbek szeme láttára készülnek el különleges anyagok, batikolt papírok tépésével a bábok. Szintén új előadás lesz az Évszakok, amelyet Kányádi Sándor, László Noémi, Visky András, Farkas Árpád és Kovács András Ferenc gyerekverseivel színesítenek.

A bábszínház három-három előadásból álló bérletet kínál az óvodások, valamint az alsó tagozatos általános iskolások számára is - írják.

Bérleten kívül repertoáron marad egyebek mellett a Napkeletre nézzetek című betlehemes játék, Kolozsi Angéla Ebcsont és Nyúlcipő, Kormos István A repülő kastély és Markó Róbert A kőszív című darabja, valamint a Rongy Elek, a példakép című előadás.

Minden hónap második szombatján továbbra is Babaelőadásokat tartanak a 4 évnél fiatalabb gyerekeknek.

A Békéscsabai Napsugár Bábszínház jövőre március 21. és 24. között rendezi meg hatodik alkalommal a Bábos Drámaíró Versenyt, amikor három író egyetlen éjszaka alatt, egy véletlenszerűen kiválasztott újságcikk témájára egyfelvonásos, gyerekeknek szóló bábjátékot ír, amelyet három rendező három bábszínház tagjaiból összeállított csapatokkal három nap alatt színpadra állít - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.