Star Wars

Az erő most nem volt Han Solóval: a film a vártnál rosszabbul teljesített

Ezúttal nem volt Han Solóval az erő: a Disney új Star Wars-filmje a várakozásokhoz képest jóval kisebb premierhétvégi bevétellel kezdte meg forgalmazását Észak-Amerikában és más piacokon.

2018.05.29 21:30MTI

Az amerikai hősi halottakra emlékező nemzeti ünnep, a Memorial Day miatt négynaposra nyúlt premierhétvégén Észak-Amerikában 4381 helyszínen debütált a Solo: Egy Star Wars-történet című film, amely a Star Wars-univerzum egyik hőse, Han Solo külön sztoriját dolgozza fel. Az amerikai és kanadai mozikban négy nap alatt 103 millió dollárért (28,3 milliárd forintért) váltottak jegyet a produkcióra, globálisan 148 millió dollárt (40,7 milliárd forintot) ért el a bevétel - számolt be róla a Variety.com

A 2015 óta egymás után megjelenő Star Wars-filmek rendre nagy kasszasikernek bizonyultak, közülük eddig a Solo-film kezdett a legkisebb bevétellel.

Filmipari elemzők szerint a visszaesés magyarázataként elképzelhető, hogy a legutóbb, 2017 decemberében bemutatott Star Wars-epizódot, Az utolsó Jediket túl gyorsan követte az újabb Star Wars-produkció.

A Disney három éve indította útjára az új Star Wars-trilógiát Az ébredő Erő című epizóddal, amely premierhétvégéjén 248 millió dolláros (68 milliárd forintos) jegyeladást ért el. Egy évvel később a Zsivány Egyes című, a trilógiától különálló produkcióra 155 millió dollárért (42,7 milliárd forintért) váltottak jegyet bemutatása hétvégéjén a nézők. Az utolsó Jedik premierhétvégéje pedig 220 millió dollárt (60,6 milliárd forintot) hozott a stúdiónak.

A hétvégén egyébként nem volt más premier az észak-amerikai mozikban. A Deadpool 2. a kasszasikerlista második helyére szorult vissza 55 millió dolláros (15,2 milliárd forintos) jegyeladással. A film eddigi bevétele ezzel 219 millió dollárra (60,3 milliárd forintra) nőtt.

A Bosszúállók: Végtelen háborúra 21,2 millió dollárért (5,8 milliárd forintért) vettek jegyet a nézők, ezzel az ötödik hete játszott film észak-amerikai bevétele elérte a 626 millió dollárt (173 milliárd forintot), a globális bevétel pedig már 1,9 milliárd dollárnál (524 milliárd forintnál) jár.

Az észak-amerikai kasszasikerlistán a négynapos jegyvásárlások alapján a negyedik és ötödik helyet a Könyvklub és A Partiállat foglalta el, 9,5 millió dollár (2,6 milliárd forint) és 6,9 millió dollár (1,9 milliárd forint) bevétellel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.