Velencei Biennále

Svájc nyerte az Arany Oroszlánt

Az Arany Oroszlán-életműdíjat idén a brit Kenneth Frampton építésznek ítélték.

2018.05.26 13:29MTI

Svizzera 240 - House Tour című kiállításával Svájc nyerte el a legjobb nemzeti projektnek járó Arany Oroszlán-díjat a 16. Velencei Építészeti Biennálén, a FREESPACE című főkurátori kiállítás résztvevői közül pedig Eduardo Souto de Moura portugál építészt jutalmazták Arany Oroszlánnal a szombati díjátadón.

A nemzeti pavilonok közül Nagy-Britannia Island című projektje kapott különdíjat a nemzetközi zsűritől - közölte a Velencei Biennále sajtóirodája szombaton.

A főkurátori válogatás legjobb fiatal résztvevőjének odaítélt Ezüst Oroszlánt a belga Jan de Vylder, Inge Vinck és Jo Taillieu irodájának ítélték, különdíjat pedig az indonéz Andra Matin és az indiai-amerikai Rahul Mehrotra kapott.

Az Arany Oroszlán-életműdíjat idén a brit Kenneth Frampton építésznek ítélték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.