88 éves volt

Meghalt Tony Wolf, a Mesél az erdő-sorozat alkotója

Elhunyt 88 évesen Antonio Lupatelli olasz könyvillusztrátor és író, közismert írói álnevén Tony Wolf, számos mesekönyv, köztük a Mesél az erdő-sorozat és a Pingu-könyvek alkotója.

2018.05.23 15:12MTI

Törpék, óriások, csodatündérek, erdei állatok a hősei Tony Wolf főleg óvodás korosztálynak szóló képeskönyveinek, amelyek közül a Mesél az erdő-sorozat vagy a Nagyi meséi magyarul is megjelent. Sokan ismerik a Pingu-könyvek szerzőjeként is, amelyekből népszerű rajzfilmsorozat is készült.

A Cremonában született illusztrátor és író az ötvenes években kezdte pályafutását. Kezdetben a Pagotto fivérek produkciós vállalatának filmjeihez készített storyboardokat, majd hosszú ideig dolgozott a brit Fleetway kiadónak. Később a Corriere dei Piccoli és a Fratelli Fabri munkatársa lett, a Dami Editore kiadóval pedig a nyolcvanas évektől több mint kétszáz könyvet készített.

A pénteken elhunyt olasz művészt, szülővárosában, Cremonában temették el, ahol egész életét töltötte. Tony Wolf munkáit a genovai Musei di Nervi nemzetközi kortárs illusztrátorokról szóló kiállítása mutatja be júniusig.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.