Gyász

Szűk körű temetésen vesznek végső búcsút Aviciitől

Szűk körű, magántemetésen vesznek végső búcsút Aviciitől, az egy hónapja 28 évesen Omanban meghalt svéd sztár DJ-től, zenei producertől.

2018.05.22 19:55MTI

"A Bergling család megerősítette, hogy a temetés magánjellegű lesz, azoknak az embereknek a jelenlétében, akik legközelebb álltak Timhez" - közölte Ebba Lindqvist, a zenész szóvivője részletek ismertetése nélkül.

A Tim Bergling néven született zenészt, akit a világ legjobb DJ-i között tartottak számon, április 20-án találták holtan Omán fővárosában, Maszkatban, ahol barátaival nyaralt. Az ománi rendőrség nem talált gyanús körülményt halálával kapcsolatban, de a halál okát a család kérésére nem tárták a nyilvánosság elé.

Később a család által közzétett nyílt levél azt sugallta, hogy a Avicii öngyilkos lett. "Viaskodott az értelem, az élet és a boldogság gondolataival. Képtelen volt folytatni. Békét akart találni" - írták a levélben.

Avicii a legjobban fizetett DJ-k világranglistáján a 12. volt 2016-ban 4,5 millió dollár bevétellel a Forbes magazin szerint. Legnagyobb slágerei között volt a Wake Me Up!, a Levels, a Sunshine, a The Days és a You Make Me. 2016-ban megdöbbentette rajongóit, amikor bejelentette, hogy egészségi okokból felhagy a turnézással, de stúdióban továbbra is készített zenét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.