Programajánló

Tíznapos fesztivállal köszöntik Szeged Napját

A borrendek felvonulásával kezdődik el május 28-án a 24. Szegedi Borfesztivál és a Szeged Napját köszöntő ünnepségsorozat, melyen másfél héten át tíz helyszínen, 163 borász, 200 kézműves, 250 program várja a helybélieket és a csongrádi megyeszékhelyre látogatókat.

2018.05.13 02:30MTI

A tíz napig tartó borfesztivál vendégeit három színpadon szórakoztatják kizárólag élőzenei produkciók.

A fesztivál második hétvégéjén indul a Dóm téri kavalkád, többek között Rúzsa Magdi, az Ocho Macho, Charlie és Malek Andrea koncertjével. A Tiszán sárkányhajó-viadalt rendeznek, de futófesztivált, favágóversenyt is szerveznek Szegeden.

Május 26-án kezdődik a 19. Szegedi Hídivásár, a vidék legnagyobb kézműves seregszemléje, melyen több mint kétszáz árus kínálja portékáját, mutatja be szakmája fogásait látványműhelyeiben a lezárt Belvárosi hídon.

Szeged napját azért május 21-én ünneplik, mert a település 1719-ben a Bécs melletti Laxenburgban "a királyi jóakarat és kegyelem kitetsző tanúsága- és jutalmaként" ekkor nyerte el a szabad királyi város rangot, de nem először: a címet első alkalommal a tatárjárás után, 1247-ben IV. Béla adományozta a városnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.