Verseny

Az Eurovíziós Dalfesztivál fellépőit cenzúrázó kínai tévécsatorna nem közvetítheti tovább a versenyt

Kitakarták a szivárványos lobogót.

2018.05.11 14:39ma.hu

Nem engedélyezi a legnépszerűbb kínai tévécsatornának az Eurovíziós Dalfesztivál közvetítését az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU), mivel a tévé cenzúrázta a versenyben feltűnő LMBT-motívumokat - ismertette a BBC News pénteken.

A kínai Mango televíziót a közösségi hálón bírálták a kommentelők, mivel adásában elhomályosította a szivárványszínű zászlókat és cenzúrázta a tetoválásokat a keddi első elődöntős válogatáson. A kínai tévé az ír és az albán versenyző produkcióját nem is sugározta.

Az EBU közleményében leszögezte: a cenzúra nincs összhangban azokkal az értékekkel, amelyeket a sokszínűséggel kapcsolatban képvisel a szervezet.

Az EBU a történtek miatt azonnali hatállyal megszakította a partneri megállapodást a kínai szolgáltatóval és megtiltotta, hogy közvetítse a második elődöntőt és a döntőt.

Egy kínai közösségi médiaplatform, a Weibo megosztotta a cenzúrázott előadások felvételeit. Néhány felhasználó a Mango TV bojkottjára szólított fel.

Ryan O'Shaughnessy, az ír fellépő a BBC-nek elmondta, hogy örömmel fogadta a EBU döntését.

Az ír versenyző szombaton szerepel a lisszaboni döntőben egy számmal, amely egy kapcsolat végről szól. A színpadon két férfi táncos kíséri az előadását, amit a Mango TV cenzúrázott.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.