Programajánló

Megnyílt a vasúttörténeti park

Lehet hajtányozni, lóvasutazni és kis kerti vasúton közlekedni is.

2018.04.03 00:17MTI

Megnyílt a Magyar Vasúttörténeti Park; húsvéthétfőn gyermekprogramokkal, szerdán a MÁV nyílt napjával várják a látogatókat - mondta Schvéd Norbert, a park vezetője az M1 aktuális csatorna műsorában hétfőn.

Húsvéthétfőn elsősorban hagyományőrző és gyermekprogramok lesznek, így például kosárfonás, gyertyaöntés, nemezelés, néptánc-bemutató, bábelőadás, koncertek, állatsimogató és húsvéti nyuszi keresés - közölte Schvéd Norbert.

Ezenkívül a vasúti parkban lehet hajtányozni, lóvasutazni és kis kerti vasúton közlekedni. A kerti vasúton a nagy mozdonyokhoz hasonlóan lesz gőz-, dízel- és villanymozdony, de fel lehet majd szállni igazi nagymozdonyra is - sorolta a park vezetője.

Szerdán a MÁV nyílt napot tart, ahol a technikai fejlődést szeretnék bemutatni elsősorban középiskolásoknak, egyetemistáknak. Ez a program a fiatalok karriertervezéséhez is adhat ötleteket - jegyezte meg Schvéd Norbert.

Két hét múlva az oldtimer show keretében a szép, régi autók szerelmeseit várja a vasúttörténeti park.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.