Programajánló

Húsvét - Ügyességi játékok és tojásdíszítési technikák a Szentendrei Skanzenben

Húsvéti ügyességi játékokkal, tojásdíszítési technikákkal és bábelőadásokkal várja az érdeklődőket a Szentendrei Skanzenben húsvét vasárnap és hétfőn.

2018.03.26 22:30MTI

A Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban a látogatók a méhviaszos tojásírási technikákkal, a különböző szimbólumok jelentésével és a tojáspatkolás művészetével ismerkedhetnek meg - tette hozzá Kustánné Hegyi Füstös Ilona múzeumpedagógus az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

A ősi hagyományok szerint a tojás mitikus tárgy, amely üzenetet közvetít készítő és ajándékozott között, például a folytonos hullámos vonal a családi összetartást jelképezi - magyarázta. Emellett a húsvéti kölni készítésével és legjelentősebb vidék hagyományokkal is megismerkedhetnek a gyerekek.

A múzeumpedagógus arra is kitért, hogy a Családok éve program jóvoltából életnagyságú bábok előadásában elevenednek meg mesés darabok a rendezvényen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.