Programajánló

Ismét megnyílnak a népművészeti műhelyek a látogatók előtt

Idén is megnyílnak a népművészeti műhelyek a látogatók előtt a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák V. Országos Hétvégéjén április 6. és 8. között.

2018.03.26 01:30MTI

Ebben az évben is megrendezik az Európai Művészet és Kézművesség Napjaihoz kapcsolódva a nyitott műhelyek hétvégéjét, amelynek keretében az alkotóházak, műhelygalériák, nyitott műhelyek egyedi programokkal várják majd a helyi, területi kézművesség hagyományai és értékei iránt érdeklődőket - közölte a Népművészeti Egyesületek Szövetsége (NESZ) az MTI-vel.

Az egyes helyszínek részletes programja ismét felkerül az Európai Művészet és Kézművesség Napjai, a NESZ, a Hagyományok Háza és az alkotóházi egyesület honlapjára, ahonnan a látogatók információkhoz juthatnak.

A szervezők a rendezvénnyel arra szeretnék felhívni a közönség figyelmét, hogy ezek a műhelyek milyen fontos, hagyományos kulturális értékek hordozói, a tradicionális kézművesség továbbörökítő helyei, az ott dolgozó mesterek és alkotóközösségek pedig a megörökölt tudás képviselői és megújítói.

A rendezvényhez a műhelyek április 1-ig csatlakozhatnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.