Híresség

Margot Robbie tízrészes ausztrál Shakespeare-sorozaton dolgozik

Az ausztrál produkció női filmes alkotókkal, női szempontból, kortárs környezetbe helyezve adaptálja Shakespeare ismert drámáit.

2018.03.23 23:30MTI

Margot Robbie, az Én Tonya Oscar-jelölt színésznője tízrészes Shakespeare-filmsorozaton dolgozik. Az ausztrál produkció női filmes alkotókkal, női szempontból, kortárs környezetbe helyezve adaptálja Shakespeare ismert drámáit - ismertette a deadline.com hollywoodi filmportál.

Robbie saját, LuckyChap Entertainment produkciós cégével szállt be az ausztrál vállalkozásba, amelynek gyártói között az ABC műsorszolgáltató, az ABC Nemzetközi Stúdió és a Hoodlum ausztrál produkciós cég is szerepel.

A filmszéria forgatása még 2018-ban elkezdődik. Az egyelőre cím nélküli projektet női alkotócsapat készíti, a forgatókönyvírói és rendezői is nők lesznek. A tízrészes sorozat minden egyes önálló epizódja egy-egy jól ismert Shakespeare-művet adaptál női szemszögből, a modern, globális társadalom kontextusába helyezve.

David Anderson, az ausztrál ABC műsorszolgáltató illetékes igazgatója közleményében úgy fogalmazott: a társaság örül, hogy ez a női kreatív csapat modern és kulturálisan eltérő történetekké alakítva tárja a klasszikus Shakespeare-történeteket az ausztrál közönség elé.

Az ABC Nemzetközi Stúdió közleménye pedig kiemelte, hogy a produkcióval eredeti és modern alkotás születhet. "Shakespeare művei ikonikusak, a sorozat pedig oly módon mutatja be őket, ahogy korábban még soha nem láthattuk"- írták.

A deadline.com értesülése szerint a sorozatot Ausztrálián kívül a Disney Media Distribution fogja forgalmazni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.