Kultúra

Magyarország lesz a díszvendége a kolumbiai Eurocine filmfesztiválnak

Az április 11-én kezdődő vetítéssorozat keretében 12 magyar alkotást láthat a közönség a dél-amerikai ország hét nagyvárosában.

2018.03.22 23:30MTI

Magyarország lesz a díszvendége a kolumbiai Eurocine filmfesztiválnak; az április 11-én kezdődő vetítéssorozat keretében 12 magyar alkotást láthat a közönség a dél-amerikai ország hét nagyvárosában - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap csütörtökön az MTI-vel.

A bogotai 24. Eurocine filmfesztivál keretében a Magyar Nemzeti Filmalap szakmai együttműködésével és a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával 12 magyar alkotást láthat a kolumbiai közönség - olvasható a közleményben.

A 19 ország részvételével zajló, három hétig tartó fesztivál során mintegy 30 helyszínen tűzik műsorra az utóbbi évek magyar alkotásait, a válogatásban szereplő filmek az érzések témája köré csoportosulnak.

A vetítéseken Antal Nimród A Viszkis, Edelényi János Jutalomjáték, Fazekas Csaba Swing, Gárdos Péter Hajnali láz, Herendi Gábor Kincsem, Horváth Lili Szerdai gyerek, Mészáros Márta Aurora Borealis, Sopsits Árpád A martfűi rém, Till Attila Tiszta szívvel, Török Ferenc 1945 és Zomborácz Virág Utóélet című filmjét láthatja a kolumbiai közönség.

A 2018-as programot ismertető sajtótájékoztatót március 21-én tartották a szervezők a Bogotái Magyar Nagykövetségen Theresa Hoppe fesztiváligazgató, Endreffy Lóránd nagykövet és Valentina Wieser, Bogotá főváros nemzetközi kapcsolatok igazgatója részvételével. A sajtótájékoztatón Török Ferenc 1945 című többszörös díjnyertes történelmi filmjét vetítették.

Az április 11-i ünnepélyes megnyitóra Pálfi György többszáz snittből álló, klasszikus filmekből kiragadott jelenetek egymáshoz illesztésével készült különleges alkotását hívták meg a szervezők. A Final Cut - Hölgyeim és Uraim című filmet Pálfi György személyesen mutatja be a bogotái Gimnasio Moderno kulturális központban.

A Dél-Amerika leglátogatottabb filmes seregszemléi közé sorolt Eurocine fesztiválon idén 19 országból 69 filmalkotást mutatnak be Bogotá, Medellín, Cali, Bucaramanga, Pereira, Barranquilla és Barrancabermeja városokban.

A filmes mustrát a Kulturvision Alapítvány kolumbiai kulturális és oktatás intézmények, valamint az európai nagykövetségek közreműködésével szervezi minden évben Kolumbiában - olvasható a Filmalap közleményében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.